9.5.6 Crear Nous Organismes



Avui, gràcies a la comprensió dels processos en què es fonamenta la vida i  enfocaments propis de la informàtica, es poden crear nous organismes al laboratori. Si es considera l'ADN com un codi i els gens com un programa escrit amb aquest codi, per crear vida n'hi ha prou codificant en els gens accions d'automanteniment i replicació.
El científic i emprenedor nord-americà Carig Venter va agafar un bacteri que ja existia, en va extreure tot l'ADN i el va substituir per material genètic a partir del genoma d'una altra espècie de bacteri. Quan es va observar que, efectivament, els bacteris es multiplicaven, va quedar confirmat que s'havia creat per primera vegada alguna cosa semblant a una forma de vida artificial.
S'acaba de posar en marxa un projecte europeu que té com a objectiu utilitzar organismes sintètics per resoldre l'acumulació de residus. Un dels dubtes que planteja aquesta recerca és ssi l'alliberament de microorganismes sintètics a la natura pot tenir alguna conseqüència negativa per als ecosistemes.
Toni Pou, Microbis artificials per salvar el planeta, Ara, 24-02-2018.