Infraestructures energètiques

La construcció de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Sentmenat (Vallès Occidental) i Baixàs (Rosselló francès) va rebre ahir un nou impuls amb la subvenció de 225 milions d'euros per part de la Comissió Europea. Es tracte d'una partida que ja va anunciar Brussel·les el 2009 (...). L'Executiu comunitari destinarà un total de 4.000 milions a 43 projectes europeus d’interconnexions de gas i electricitat "que contribuiran a la recuperació econòmica" entre  els quals hi ha la MAT, el projecte que va rebre més finançament. Brussel·les vol garantir que malgrat la crisi, les infraestructures energètiques no es quedin sense finançament. Malgrat l’oposició ecologista, el projecte de la línia elèctrica entre Espanya i França és prioritari per a la Comissió Europea.
L. Forès, Bruselas da un nuevo impulso a la MAT con 225 millones, La Vanguardia 5-03-2010.

-->
Red Eléctrica de Espanya
Red Eléctrica de Espanya (REE) va formalitzar ahir la compra d’actius de transport d’electricitat de Gas Natural Fenosa per 46,9 milions d’euros. El negoci compleix la regla segons la qual REE és el transportista únic del sector. La transacció va excloure alguns actius a Galícia i a la Comunitat de Madrid.
Europa Press, Gas Natural Fenosa vende activos a REE, La Vanguardia 24-07-2010.


El cas del Castor
Després de més d’un mes sense activitat sísmica, la costa del delta de l’Ebre i Castelló ha registrat dos nous terratrèmols de baixa intensitat, de magnitud 2,2 i 1,5 , segons d’Institut Geogràfic Nacional. Els experts ja van advertir que es podien produir noves rèpliques mesos desprès de la injecció de gas, suspesa a finals de setembre.
E. Giralt, El Castor es desperta un mes més tard amb dos sismes, La Vanguardia 4-12-2013.