Petroli

-->
Articles inclosos:

-->
Resulta paragògic que el Govern [d’Algèria] no hagi emprat abans les rendes del gas i el petroli per mantenir el cistell de la compra dintre del poder adquisitiu de la ciutadania.
Xavier Mas de Xaxàs, El gas no se come, La Vanguardia 17-02-2011.

Vendre's l'ànima al petroli
¿Qui no ha venut l'ànima al petroli i, amb ell, l'ha venut a un dels pitjors dictadors del món? En un món energèticament no depenent, ¿permetríem, sense esbossar ni una protesta, la maldat intrínseca de governs com el d'Aràbia Saudí? ¿Dormiríem tan alegrement amb els nostres pitjors enemics?
Pilar Rahola, Pérfida moral de Gadafi, La Vanguardia 18-11-2009.



Solidaritat per evitar prospectives petroliers a Canaries
Desenes d’administracions públiques canàries, almenys quinze formacions polítiques de tot Espanya i 50 fundacions, entitats científiques, col·lectius socials i onegés de 200 països han emprés una campanya internacional contra el projecte de Repsol de fer prospectives petrolieres a les Canàries. A través del web Savecanarias.org ja han recollit més de 29.000 firmes perquè s’aturi la recerca de petroli en zones de l’Atlàntic situades davant de les illes de Fuerteventura i Lanzarote.
Agències, Campanya contra l’extracció petroliera a les Canàries, La Vanguardia 3-12-2013.



El preu de l'electricitat, una eina de govern
El preu de l’electricitat al mercat majorista –‘pool’, en l’argot- apunta a una forta pujada del rebut de la llum per a les llars i empreses a partir del gener. (...)
“La nuclear i la hidràulica estan semiparades, la qual cosa provoca que entrin en el ‘pool’ altres energies més cares”, comenten fonts del sector. A això cal afegir-hi “l’actual onada de fred, que dispara el consum de les llars, i la tradició: els preus sempre pugen a final d’any”, diuen des d’una de les grans elèctriques.
(...) el Govern es va comprometre a aportar 3.600 milions, que ara ja no abonarà perquè prefereix que hi hagi dèficit de tarifa abans que desquadrar el dèficit públic.
Lalo Agustina, El preu de l’electricitat apunta a una forta pujada de la llum al gener, La Vanguardia 4-12-2013.