Energia nuclear: orgull nacional patrocinat

El president Barak Obama va anunciar ahir un ajut públic de 8.330 milions de dòlars per a dos nous reactors nuclears a l'estat de Georgia. (...)
La decisió de ressuscitar l’energia nuclear, la qual representa el 20% del consum elèctric total a EUA, suposa també un gest vers els republicans, els quals boicotegen la legislació de l'Administració Obama per combatre el canvi climàtic. (...) Segons la Casa Blanca, desenvolupar l'energia nuclear és també una qüestió d'orgull nacional, i de no perdre el tren econòmic.
"No s’equivoquin –va dir el president-: es tracti de l'energia nuclear, de la solar o de l'eòlica, si no invertim en aquestes tecnologies avui, demà les estarem important". (...)
El projecte de pressupostos pel 2011 triplica fins 54.500 milions de dòlars les garanties estatals per construir noves centrals. L'ajut per a la central de Burke [Georgia] procediria d'aquesta partida, la qual permetria finançar en tot el país entre sis i deu reactors nuclears (...).
Una de les objeccions al renaixement nuclear que promou Obama és el cost. L'ajut estatal està destinat a incentivar els crèdits privats a la construcció de centrals. Els crítics adverteixen del risc per a les finances públiques: l'Estat haurà de cobrir els crèdits en cas que no es tornin. El contribuent pot acabar pagant-ho.
Marc Bassets, Obama relanza la energía nuclear para combatir el cambio climático, La Vanguradia 17-02-2010.