Els greixos trans


(...) els greixos trans s’obtenen alterant químicament els olis vegetals, i no per millorar el valor dels aliments, sinó per allargar la seva vida. El consum d’aquests greixos propicia l’obesitat a edat primerenca i,a mig o llarg termini, augmenta el colesterol i la congestió cardiovascular, amb els problemes de salut que comporta.
(...) els greixos trans (...) són nocius.
Per això, el Ministeri de Sanitat elabora un llei de Seguritat Alimentària i Nutrició, darrera d'una dieta més saludable. Aquesta norma obligarà a reformular un 10% dels productes alimentaris espanyols, reduint en ells el nivell de lípids insalubres. La Unió Europea, de vegades més sensible a les pressions de la indústria alimentària que a la salut pública, no ha legislat al respecte. Però Àustria o Dinamarca han aprovat normes que limiten a un 2% els greixos trans en productes de consum. I estats i ciutats d'EUA (Nova York o Filadelfia) han fet el mateix.
Opinió, La Vanguardia 7-1-2010.