Primeres matèries a l'automoció



L'automoció examina les primeres matèries
Deu de les companyies més grans del sector de l'automoció, unides sota la Drive Sustainability-The Automotive Partnership,  han anunciat la creació d'un observatori de matèries primeres per identificar i solucionar problemes ètics, mediambientals i laborals en el subministrament d'aquests materials.
L'objectiu és estudiar "els riscos potencials de les principals matèries com la mica, el cobalt, la goma i el cuir". Els coneixements obtinguts permetran adoptar un enfocament comú per abordar els problemes de salut humana, ambientals i de drets laborals, vinculats a les cadenes de subministrament.
L'avaluació de riscos de les principals matèries primeres es durà a terme per una firma especialitzada en assessorament sobre sostenibilitat. Integrada pel Grup Volkswagen, Grup BMW, Daimler AG, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Scania CV, Toyota Motor Europe, Volvo Cars i Grup Volvo, Drive Sustainibility ja fa cinc anys que treballa per millorar la sostenibilitat d'un sector que no té precisament bona fama pel que fa la contaminació.
Espanya està representada en aquesta iniciativa mitjançant Seat, que forma part del Grup Volkswagen.
Lorena Farràs, Les matèries primeres, a examen, La Vanguardia 17-12-2017.