Moviments estratègics


Andrea Brentan, màxim responsable d'Endesa –propietària d'Ascó I i accionista d'altres sis centrals espanyoles, en total del 47% de la potència instal·lada- ahir va sol·licitar una extensió de vida per perllongar dels 40 als 60 anys l'activitat de les plantes nuclears a Espanya.
(...) Brentan va insistir que la decisió d'ampliar les llicències l'hauria de prendre reguladors independents per eliminar el cost polític d'optar per això i (...) va advocar per destinar importants partides a la millora de la tecnologia i de la informació que es dóna a la societat: "Creiem que Espanya necessitarà nova capacitat nuclear", va apuntar, malgrat que cap empresa ha demanat llicència, per ara, per construir una nova central. (...) Segons [el conseller Antoni] Castells , l'energia nuclear és "un pilar fonamental", però precisa un "debat sense dogmatismes".
Gutiérrez [president de la Sociedad Nuclear Espanyola (SNE)] va indicar que els avenços tecnològics permetran reutilitzar "aviat" els residus radioactius.
Sara Sans, Endesa pide la ampliación dela vida de las nucleares a 60 años, La Vanguardia 1-06-2010.