Algunes empreses també ho tenen clar


Financeres
Rabobank, el grup internacional holandès de finançament, preveu captar 1.500 milions d’euros per a un fons d’energia per proporcionar finançament per a projectes d’energia renovable a Europa.
El banc creu que ha identificat un gran buit en el mercat. Va dir que hi havia molts projectes viables i potencialment molt profitosos en energies renovables que no han reeixit per manca de finançament, degut a la continuada negativa dels bancs als préstecs a partir de la crisi de crèdit.
L’oferta de Rabobank prendrà la forma d’una co-inversió (...).
Rabobank, que fa temps és prominent en el finançament "verd", diu que el seu fons és el primer en possibilitar a inversors institucionals prendre part en el finançament de projectes d’energia renovable. La companyia diu que ja ha detectat un gran interès entre els fons de pensions europeus i les empreses d’assegurança.
Les principals àrees d’inversió seran l’eòlica, tant de terra com marina, i l’energia solar, incorporant tant els captadors domèstics com grans centrals energètiques. Rabobank veu l’eòlica marina oferint grans oportunitats, particularment els països al voltants del Mar del Nord.
Dintre de cada finançament en projectes d’energia renovable, el fons invertirà el 70% i Rabobank el 30% a través del seu departament d’energia renovables i infraestructures. Cap inversió del fons superarà els 150 milions d’euros.
Fiona Harvey, Rabobank in energy fund-raiser, Financial Times 26-04-2010.

Indústries
La veterana enginyeria [Abengoa] es va posar a recer amb antelació del fred de la crisi actual al reorientar els seus interessos i negocis vers mercats i tecnologies més resistents a la recessió, i amb major potencial de futur, com les vinculades a biocombustibles, energies renovables, reciclatge i medi ambient.
(...) Avui, al voltant d’un 55% de les seves vendes i del 53% el seu Ebitda [beneficis abans d’impostos i similars] l’aporten activitats lligades als biocombustibles, l’energia solar, els serveis mediambientals i les tecnologies de la informació. (...)
El grup preveu (...) invertir fins 2.090 milions d’euros en dues de els més grans plantes termosolars més grans que es construiran a EUA en els propers anys. "Les dues plantes solars tindran una capacitat de generació conjunta de 530 megawats" (...).
Carlos Gómez, Al sol que más calienta, El País 30-05-2010.