El secretari executiu de la convenció marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, va presentar inesperadament la seva dimissió (...) amb un breu comunicat. "Ha estat una decisió difícil, però crec que ha arribat el moment d’assumir un nou repte treballant sobre el clima i la sostenibilitat en el sector privat i acadèmic", comenta.
(...) De Boer ha estat fitxat com assessor per la consultora multinacional alemanya KPMG, amb un sucós contracte, que l'interessat va expressar amb la frase: "La situació requereix una nova cooperació amb el sector empresarial i ara tindré l'oportunitat de contribuir a que això es dugui a terme". Sempre he defensat que això
Í com els governs aporten el marc polític necessari, les solucions reals han de venir de les empreses" (...).
(...) La seva posició va ser que els països desenvolupats tenen una responsabilitat històrica la qual ha de ser reparada, i que només després d'això es pot exigir responsabilitats als nous grans emissors del món en desenvolupament com Xina i Índia. Al mateix temps, també va ser pròdig en el missatge que aquests nous grans emissors no s'han d’emparar en aquesta realitat per no assumir responsabilitats. (...)
De Boer va rebre crítiques i pressions per totes bandes i no va acontentar a ningú, però es va guanyar certa reputació de tenacitat i respecte en el marc negociador de les Nacions Unides (190 països) (...).
Ahir tothom lloava a De Boer. (...) "perdem al gran timoner del procés climàtic", va declarar el director de política climàtica de Greenpeace (...). "Durant anys ha mantingut un esforç impressionant i sense descans a favor de l’agència contra el canvi climàtic", segons una nota de la comissària Hedegaard (...).
(...) "Copenhague no ens va donar un clar acord en termes legals, però el compromís polític i la direcció vers un món amb menys emissions és irresistible", va dir De Boer.
Rafarl Poch, Dimite el jefe de la convención de la ONU sobre el cambio climático, La Vanguardia 19-02-2010.