El cas de les energies renovables


Les fonts renovables d'energia es van imposant en els sistemes energètics de la societat. No sempre amb les formes i velocitats que serien necessàries. Tampoc d'una manera comparable entre països o regions similars. Hi ha diverses raons que motiven aquesta evolució.


Les renovables contribueixen a la reducció dels conflictes bèl·lics en el món. Si comptem els costos econòmics dels conflictes bèl·lics, derivats de la lluita pel petroli o les tensions pel gas, arribarem a la conclusió que les renovables no són gens cares.

Antonio Cerrillo, entrevista a Cristina Narbona, "Hay que dejar de dar subsidios al carbón", La Vaguardia 1-11-2009.


 (...) el 27% de la producció d’energia [elèctrica a Espanya] es va originar gràcies a les renovables (...). I és molt a prop de l'objectiu fixat pel 'Plan de Energias Renovables', el qual persegueix assolir el 30% l'any 2010.

Conchi Lafraya, La renovables aportan el 27% de la demanda de energía en el 2009, La Vanguardia 22-1-2010.


A Catalunya es podien haver posat en marxa moltes més instal·lacions d’energies renovables, i crec que no hem fet els deures a temps. Això ens ha restat oportunitats. S'ha de recuperar el temps perdut.
Susana Quadrado/Antonio Cerrillo, entrevista a Josep Maria Pelegrí, "A Miguel Sebastián le diremos que ni hablar del ATC en Ascó", La Vanguardia 15-01-2011.

Els articles inclosos en aquest cas són: