Microcrèdits solars


Tan difícil és replicar-ho?
A l’informe 'Economía verde', el Pnuma desgrana una sèrie d’inicatives respectuoses amb el medi ambient que estan garantint la supervivència de comunitats d’Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica. Uganda, on el 85% de la població activa treballa en el sector agrícola, ha apostat per la producció ecològica (...).
'Economía verde' defensa que invertir en energies netes, en transports amb baixes emissions de carboni, en agricultura ecològica i en la protecció de boscos i mars és bàsic per complir amb els ODM. (...)
El Pnuma reclama en el mencionat informe replantejar les polítiques de subsidis energètics. Afirma que els combustibles fòssils "encara reben 500.000 milions de dòlars l’any" i davant d’això suggereix derivar aquest ajuts a les centrals eòliques o solars. En aquest àmbit remarca l’experiència del Grameen Shakti (subsidiària del Banc Gramenn de Mohamed Yunus) de Bangladesh, que ha atorgat microcrèdits a la població destinada a comprar equips d’energia solar per a la calefacció [són FV per a l’enllumenat domèstic]. El resultat ha estat la creació de 20.000 llocs de treball, la majoria ocupats per dones.
Rosa M. Bosch, Economía verde contra el hambre, La Vanguardia 21-09-2010.