Vinya ecològica


La superfície de vinya ecològica no deixa d’incrementar-se a Catalunya, la qual cosa la consolida com la comunitat líder d’Espanya. (...)
Aquest tipus de conreu porta diversos anys experimentant uns creixements (...) "espectaculars" (...) i es consolida com el primer conreu ecològic de Catalunya, al davant de l’oliva (...) i els cereals (...). Les empreses que elaboren i/o embotellen vins, caves i espumosos ecològics s'han multiplicat per cinc en la darrera dècada. (...)
La Generalitat (...) persegueix promoure les produccions i consum d’aquests productes i alimenta "aprofitant la bona salut del sector els darrers anys, els beneficis socials i ambientals que aporta el seu sistema de producció i la qualitat dels productes obtinguts".
La superfície agrària ecològica ja representa quasi el 5% del total a Catalunya. El conseller d’Agricultura (...) considera que "el principal repte de l’alimentació ecològica és incrementar la demanda, principalment la interna". Avui l’alimentació ecològica només concentra un 1% del consum a Catalunya (...).
(...) El president de la companyia, Miguel A. Torres, afegeix: "El nostre compromís amb el medi ambient no es circumscriu només en certificar les nostres vinyes com ecològiques sinó que resideix en aconseguir la màxima sostenibilitat".
Ramón Francàs, El vino ecològico experimenta un espectacular auge, La Vanguardia 4-11-2010.