Grans projectes


Gràcies a aquesta visió de futur, actualment (...) el 21% del negoci de Siemens prové de l’energia (...). Això explica que de les seves factories surtin des de bombetes d’última generació fins aerogeneradors, passant per sistemes per a que els ciutadans es gestionin l’oferta i la demanda de l’electricitat a casa seva (...). "Que la gent pugui vendre al sistema elèctric l’energia sobrant del seu cotxe elèctric i de les plaques solars de la seva pròpia  casa es convertirà en una realitat d’aquí a no res" (...).
(...) Siemens considera que pot tenir un paper rellevant en el nou mapa eòlic de Catalunya. "Hem desenvolupat i implantat en la costa noruega la primera turbina flotant, i aquest projecte podria ser replicat en el Mediterrani", (...) "Durant l’any 2009, hem subministrat 300 aerogeneradors per a cinc parcs eòlics 'offshore' (dintre del mar). La potència instal·lada (1 GW) [1.000 MW] serviria per subministrar energia a una ciutat de la mida de Barcelona" (...).
(...) el real decret del darrer juny respecte a les quotes eòliques ha frenat la demanda i instal·lació d’aerogeneradors i, per això, reclama al Govern central una legislació "seriosa" respecte a les renovables per als propers anys a Espanya.
El pla industrial de Siemens a Catalunya es centra en crear un centre de competència de manteniment de turbines eòliques (...); desenvolupar plans de formació "destinant fons importants" en les zones on s’instal·lin parcs eòlics, per al manteniment d’aquests; treballar amb proveïdors locals per a la fabricació de components per a les turbines, el seu transport i instal·lació. I, finalment, fer una prova amb una turbina 'offshore' en el parc eòlic de Vandellòs, el qual es podria convertir en la punta de llança per altres parcs. En definitiva, Siemens somnia que a Catalunya es desenvolupi una potent indústria eòlica, degut a que porta cert retràs respecte altres comunitats.
(...) Siemens participa en (...) el projecte Desertec, el qual persegueix subministrar energia neta al nord d'Europa des d'Àfrica a través de l’energia termosolar i eòlica. "Els deserts reben més energia solar en sis hores que les que el planeta consumeix en un any. Només cal generar-la i transportar-la" (...).
Conchi Lafraya, Siemens quiere tener un papel relevante en el mapa eóico catalán, La Vanguardia 2-1-2010.