Una casa autosuficient en energia

Les noves generacions d'arquitectes incrementen el compromís amb la protecció del medi ambient i comencen a idear cases que produeixen energia neta. I aquests nou 'ciments' culturals sustenten el prototipus de casa solar (anomenada FabLabhouse) que s'ha començat a construir a l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC). El disseny barceloní ha d'estar al servei de les noves preocupacions, com són la crisi de l'energia o el canvi climàtic (...).
La casa ha estat concebut per aprofitar tot el potencial de l’energia solar (...).
La casa serà autosuficient energèticament. Inicialment, tota la producció elèctrica procedirà de les plaques fotovoltaiques; però estarà connectada a la xarxa elèctrica exterior. Així, quan hi hagi excés d’electricitat es passarà a la xarxa, i quan ocasionalment no tingui prou energia emmagatzemada, es prendrà de l’exterior (...).
(...) la casa proposa un nou sistema de construcció i industrialització. (...) vol ser perdurable (...). Serveix per a qualsevol latitud: està fabricada amb fusta (...); optimitza l'orientació i la ventilació; i els aïllaments inclouen productes naturals.
Antonio Cerrillo, Una casa soalr con el sello Barcelona, La Vanguardia 23-1-2010.