Evitar les fuites de metà


Els estudis efectuats per investigadors del Massachusetts Institute of Technology indiquen que si s’actua amb rapidesa per detenir la pèrdua de metà, es podria reduir considerablement l’escalfament a curt termini (...).
(...) malgrat que hi ha programes federal i internacionals que animen les empreses a intentar reduir les emissions de metà en els pous, les conduccions i els dipòsits de gas i de petroli, programes exhaustius com el d'EnCana són lluny de ser la norma en el sector.
Un càlcul oficial de l'Organisme de Protecció Mediambiental nord-americà (EPA) estableix que es filtren a l'atmosfera al menys 85 bilions de metres cúbics, principalment a Rússia i EUA. (...)
(...) el Govern d'Obama va donar a entendre que podria adoptar normes que exigeixin a les grans empreses nord-americanes informar de totes les seves emissions de gasos efecte hivernacle. Els grups petrolífers i gasístics han respòs que el cost i la complexitat de controlar uns 700.000 pous és excessiu.
(...) Alguns científics refuten els arguments del sector. "Un major endarreriment en la detecció i correcció d'aquestes emissions seria una irresponsabilitat, tenint en compte els avantatges econòmics i mediambientals" (...).
Andrew C. Revkin/Clifford Krauss, Modo fàcil de frenar el cambio climàtico: sellar las fugas de gas, El País/The New York Times, 10-12-2009.