Exemple a Islàndia


Iniciativa popular en defensa del medi ambient i els recursos naturals
(...) La cantant [Björk] ha trobat temps suficient per dedicar-se al activisme polític, fins al punt de convertir-se en la principal promotora d'una iniciativa popular per frenar la venda de l'energètica islandesa HS Orkan a la companyia canadenca Magma Energy. Després de dur a terme un maratonià karaoke de tres dies, la cèlebre cantant es va reunir aquest dilluns amb la primera ministra d'Islàndia, (...) I li va lliurar al voltant de 47.000 signatures, que en un país de tot just 319.000 habitants són més que suficients per promoure un referèndum sobre l'assumpte.
I és que el medi ambient i la defensa dels recursos naturals de la seva terra són un dels temes que més li preocupen ara mateix. No per res admet que en els últims anys ha anat tornant-se cada vegada més política i no li hi ha dubte que aquest gir també ha influït en la seva música, tal com demostren cançons com ‘Náttúra’ (Natura) o ‘Declare independence’ (Declara la independència).
Fa uns dies, a més, donava a conèixer el tema instrumental que ha fet per al projecte Solar System, un llibre interactiu per iPad sobre astronomia que compta amb animacions en 3D. Pel que fa a Islàndia, l'artista destaca la seva "naturalesa punk", plena de" volcans i coses perilloses ", motiu pel el que la música connectada a la lluita per la preservació dels seus recursos naturals "no hauria de només ser dolça i adorable "(...).
Gloria Moreno, Björk lanzará un nuevo disco inspirado en historias de África, La Vanguardia 20-01-2011.