Ni amb la crisi s'estalvia ... energia

Els ciutadans espanyols es mostren poc convençuts de la necessitat d'estalviar energia. És quelcom tan arrelat, que ni tan sols ha canviat amb la crisi. L’eficiència energètica és una assignatura pendent en el nostre país, on el 30% dels enquestats declara que no coneix el seu consum elèctric o de gas. (...)
La paradoxa és que, mentre això succeeix, el potencial d'estalvi energètic a les llars és elevat. Els consumidors podrien estalviar un 8'78% de la factura energètica si milloressin els seus hàbits. Amb això, el país podria estalviar 1.439 milions d'euros i estalviar la generació de 17.168 GWh (...). Inclús, sense necessitat d'una inversió extra, cada llar podria estalviar uns 100 euros l'any amb petits canvis d’hàbits.
¿I per què no millora aquest indicador? Les principals causes poden ser la manca d'informació sobre com fer-ho i la insuficiència de recursos econòmics per invertir en la compra d'equips eficients degut a la crisi. (...)
(...) el seguiment de les enquestes mostra que les famílies que sí han estat formades i informades milloren els seus hàbits i l'eficiència energètica.
(...) Per comunitats, Aragó és la que treu millor nota en l'indicador d'eficiència, pel davant de Madrid i Catalunya (...).
Antonio Cerrillo, Ni con crisis se ahorra energía, Víctor-M. Amela, entrevista a Joan Muray, "El negrero Joan Maristany se cargó la cultura pascuence", La Vanguardia  5-03-2010.