Un parc eòlic al Mar del Nord* de gairebé la potència de totes les centrals nuclears a Espanya


L’empresa espanyola Iberdrola Renovables i la companyia [elèctrica] sueca Vattenfall han aconseguit (...) adjudicar-se el segon major parc eòlic marí [en el Mar del Nord] que ha licitat el govern britànic en la ronda on ha atorgat la concessió de 32.200 megawats de potència en total. (...) Aquesta potència [de 7.200 megawats del parc] equival a gairebé els 7.700 megawats de potència de totes les centrals nuclears a Espanya o suposa, per posar un altre exemple, el 7% del total del parc elèctric espanyol.
(...) es tracte d'un dels parcs eòlics dintre del mar (offshore) més grans en el món i una clara aposta del govern laborista britànic per a l'energia "verda".
(...) La instal·lació de parcs eòlics en el mar és una de les vies que ara compta amb una major acceptació.
(...) El parc més gran (9.000 megawats de potència) se l'ha adjudicat un consorci encapçalat per l’alemanya RWE (...). De les nou adjudicacions (...) només hi ha una firma espanyola: Iberdrola.
El govern britànic tracta que el 2020, una quarta part de les seves necessitats elèctriques provinguin de les ones del mar. Aquests projectes suposaran unes inversions properes als 111.107 milions d'euros i la creació de 60.000 llocs de treball.
(...) Que la zona [del parc eòlic] es trobi a profunditats inferiors als 45 metres és força rellevant, ja que reduirà les despeses. A més, la zona està prop a diversos ports britànics i europeus, la qual cosa facilitarà el manteniment (...).
Es preveu que les primeres llicències arribin el 2012 i els aerogeneradors el 2015. La darrera fase es podria iniciar el 2020.
Conchi Lafraya, Iberdrola instalará un megaparque eólico en el Reino Unido, La Vanguardia 9-1-2010.


Eòlica marina a Alemanya
Iberdrola Renovables (...) ha adquirit els drets d'instal·lació d'un parc eòlic marí a Alemanya amb una potència de 400 megawats. La instal·lació tindrà 80 aerogeneradors i és el primer pas (...) per fer-se amb una quota rellevant del mercat alemany, el qual compte amb tenir instal·lats 12 gigawats [12.000 MW] d'energia eòlica marina pel 2020.
La companyia ja va aconseguir el gener la construcció d'un parc de 7,2 gigawats en el Mar del Nord i té en cartera altres 4,8 gigawats d'eòlica marina al Regne Unit i altres països del nord d'Europa.
R.V., Iberdrola Renovables ya mira hacia el mar, El País 28-03-2010.